RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Oranje Top 30 dankzij Maurice de Jong op Facebook en Twitter
14-11-2015 18:54:00

 

Elk weekend kun je bij TV Oranje kijken naar de Oranje Top 30. Deze Nederlandstalige hitlijst, die wordt samengesteld aan de hand van gegevens van GfK Retail and Technology Benelux, is de enige Nederlandse hitparade die nog landelijk wordt uitgezonden bij TV Oranje en een aantal lokale tv zenders. Daarnaast wordt de lijst ook uitgezonden bij een groot aantal radio stations waaronder RADIONL. Een belangrijke rol bij de Oranje Top 30 wordt gespeeld door Maurice de Jong.  Hij is niet alleen de vaste voice-over van de uitzendingen, maar verzorgt ook de Oranje Top 30 op Facebook en Twitter. De Facebookpagina van de Oranje Top 30 telt inmiddels meer dan 300 likes.

 

Maurice de Jong spreekt al geruime tijd de teksten in voor de hitlijst. Volgens Maurice is het een gevalletje van een heleboel toevalligheden die tot deze samenwerking hebben geleid. ‘Ik kom uit West-Brabant en heb bij een aantal radiostations gewerkt, waaronder Suc6FM uit Zundert. Daar heb ik Jurgen van der Zanden leren kennen als een fantastische collega. Na een tijdje maakten we allebei  de overstap naar SRC FM, de streekomroep voor Culemborg, Vianen en omliggende plaatsen. Momenteel heb ik daar elke zaterdagmiddag nog een programma’, vertelt Maurice.

 

Jurgen en Nico Silvius hadden af en toe via de mail contact met elkaar over allerlei zaken. ‘Het bleek dat Jurgen een demo had ingesproken voor de Oranje Top 30, maar het was toch niet de stem  waarna men opzoek was. Hij vroeg mij of ik daar interesse voor had en sprak een demo in die ik vervolgens heb opgestuurd naar Nico Silvius en Bas Ardesch van TV Oranje. Nog geen uur later belde Nico me op of ik in het vervolg de demo’s voor de Oranje Top 30 wilde opnemen. Ik weet het nog goed. Het was op een vrijdagmiddag. Hij vertelde me dat als ik op dat moment een tekst ging inspreken het dezelfde avond nog uitgezonden zou worden. Ik vertelde hem dat ik ook nog een baan in de staalhandel had en het mij niet lukte om op zo’n korte termijn een tekst in te speken. Een week later zat ik wel on-air’, aldus de Jong.

 

De Oranje Top 30 is bij TV Oranje te zien op vrijdag van 20.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 uur tot 12.00 uur. Elke vrijdag presenteert DJ Taeke Wouda van 17.00 uur tot 18.00 uur een overzicht van het beste uit de Oranje Top 30. Bij muziekzender TV Oranje was de Nederlandstalige hitlijst al vanaf het begin elke week te zien.

 

Lokale of regionale omroepen die interesse hebben om de Oranje Top 30 uit te zenden, worden verzocht dit kenbaar te maken via muziek@oranjetop30.nl. Geef daarbij alstublieft ook aan of er belangstelling is om de ‘Oranje Top 30’ uit te zenden via televisie, radio, of beide.

 

Om een kleine greep uit het grote aanbod van het werk van Maurice onder de aandacht te brengen hieronder een paar linkjes.

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=t_KiWPHaT6c

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Xbw5ruSdMlc

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZQ_p3biCXrs 

 
Zoek in nieuws

 

Nieuw op YouTube

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TV Oranje is supporter van:

                

Oranje Kroon

Van maandag 10 december - zondag 16 decemebr

Mick Harren - Het leven is een leerschool