RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Nieuw album Wim Rijken getiteld 'Zo Zijn We Samen'
04-11-2017 10:14:00

 

Acteur, presentator, tekstschrijver en zanger Wim Rijken viert zijn 30-jarig jubileum in het artiestenvak met de release van zijn album Zo Zijn We Samen. Wim schreef alle teksten op het album zelf, de muziek is gecomponeerd door Hans Rusche  en Jan Willem Verbeek (alleen Strand door Cat Music) en met z’n drieën hebben ze het album geproduceerd en opgenomen in de Hans Rusche Studio. Wim: ‘Liefde, dromen en verlangen, ik raak er nooit op uitgekeken, maar word er steeds weer door geïnspireerd. Het voelt altijd weer net even anders dan de vorige keer en devolgende keer. Tekst en muziek blijven me verrassen, maken me blij, bieden troost, maar ook vertrouwen’.

 

In 1987 start de carriere van Wim in Koninklijk Theater Carré met een rol in de musical Heimwee.  Met tegenspeelster Conny Vandenbos scoort hij in 1988 zijn eerste hit Wie Weet Wat Liefde Is, dezelfde plaat in een nieuw jasje werd in 2006 weer een hit, dit keer in duet met Marga Bult. Solistisch scoort hij met o.a. Voor mij is er maar één, Jij Bent Mijn Zomer, Dans Met Mij en Zij Is De Liefste. In 2012 verschijnt het album Als De Dag Lacht, met daarop zijn mooiste en meest succesvolle liedjes tot dan toe.

 

Wim schittert op het toneel in voorstellingen als Oud Speelgoed, Viktor/Viktoria en Little Voice. Op televisie was hij te zien als acteur in series als De Brug, Oppassen, Sam Sam en Flikken Maastricht en als presentator van o.a. De Winkel Van Sinkel, De Droogkap en Terugkijken met Rijken. Ook presenteerde hij programma’s  op Radio Noordzee, Radio 1 en Radio 192. Bijzonder is zijn rol als Sinterklaas in vier bioscoopfilms, waaronder Sinterklaas En De Verdwenen Pakjesboot. Alle films behalen de gouden status en zijn samen goed voor meer dan 1 miljoen bezoekers. Meer info: www.wimrijken.nl 

 
Zoek in nieuws

 

Nieuw op YouTube

 

 

 

 

 

 

 

 

TV Oranje is supporter van:

                

Oranje Kroon

Van maandag 10 december - zondag 16 decemebr

Mick Harren - Het leven is een leerschool