RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Mick Harren vertelt over het ontstaan van 'Was jij maar hier bij mij'
25-09-2018 20:31:00

 

Onder het motto ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ brengt Mick Harren samen met z’n zoon Bowy de bijzondere productie ‘Was jij maar hier bij mij’ op de markt. Het betreft een eerste samenwerking tussen vader en zoon Harren. Het was de bedoeling dat het nummer al eerder gelanceerd zou gaan worden, maar vanwege een uit de hand gelopen langlopend conflict, belandde Mick een tijdje achter de tralies. Hij noemt het zelf de slechtste tijd van z’n leven en baalt ervan dat de media het verhaal uit het verband heeft getrokken. ‘Ik had geen andere keuze. Wat ik heb gedaan is niet goed te praten. Jarenlang was ik slachtoffer en op een gegeven moment loopt de emmer over’, onthult Mick.

 

De wijze waarop de single is ontstaan is eigenlijk heel bijzonder. Volgens Mick ligt de basis in z’n jeugd. ‘Ik ben opgegroeid in de Jordaan en heb best een bonte jeugd gehad. Vaak was ik te vinden bij buurthuis Knooppunt. Daar kwamen in die tijd vaak jongens waar ik tegen opkeek. Ook Dries Roelvink was daar regematig te vinden. Vroeger noemden ze hem ‘het kammetje’ omdat hij altijd een kam in z’n borstzak had. Daarnaast maakte de knappe meid Syl vaak deel uit van de groep. Iedereen was destijds verliefd op haar. Een tijdje geleden belde diezelfde Syl mij op dat twee vriendinnen van vroeger een lied hadden geschreven en vonden mij daar als zanger geschikt voor’, vertelt Mick.

 

Uiteraard was Mick nieuwgierig naar het nummer. Hij kreeg het opgestuurd en was gelijk enthousiast. ‘Ik vond het een pakkend liedje dat bleef hangen. Ik wist toen nog niet dat Ex Mai Tai zangeres Eve L'Kay het nummer samen met Kelly Page had geschreven. Tijdens een gesprek kwam ter sprake dat ze voor een ander nummer op zoek waren naar een rapper. Ik vertelde hen dat mijn zoon Bowy ook rapte en dat hij graag een keer iets op wilde nemen met een artiest.  Het toeval wilde dat op de dag van de opname van ‘Was jij maar hier bij mij’ dat andere liedje ook opgenomen zou worden maar dat deze rapper echter op het laatste moment had afgezegd. Men vroeg of Bowie mee wilde komen naar de opnamestudio van producer Maarten de Groot in Enschede als vervangend rapper. Omdat ik eigenlijk vond dat een rap in mijn liedje ook niet zou misstaan werd ter plekke een tekst geschreven en binnen 10 minuten stond het op de band. Ik had nooit verwacht dat ik samen met m’n zoon samen een single uit zou brengen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit’, aldus Harren.

 

Voor de clip wist Mick fotomodel Cheyenne Ciani te strikken. Via Instagram stuurde Mick haar een persoonlijk bericht en ze zei JA.  De opnames vonden plaats op het landgoed van Jaap Schalekamp in Dordrecht. De complete crew keek z’n ogen uit naar al het pracht en praal. Dat leverde prachtige beelden op. Videoclip: Ron Schmid VisualsMedia

 
Zoek in nieuws

 

Nieuw op YouTube

 

 

 

 

 

 

 

 

TV Oranje is supporter van:

                

Oranje Kroon

Van maandag 10 december - zondag 16 decemebr

Mick Harren - Het leven is een leerschool