RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Jacqueline Govaert brengt nieuwe single Old Records uit
06-10-2017 22:10:00

 

Vandaag is 'Old Records', de nieuwe single van Jacqueline Govaert uitgekomen. Deze single wordt begeleid door een bijzondere videoclip die bestaat uit unieke beelden van Jacqueline en haar vroegere band Krezip. Gisteravond is de video bij RTL Boulevard in premiere gegaan. In het nummer blikt Jacqueline terug op deze bijzondere periode uit haar leven. Old Records is de opvolger van Back Of My Hand. Beide singles staan op Lighthearted Years, het langverwachte nieuwe album dat op 20 oktober wordt uitgebracht door Universal Music.

 

Jacqueline zegt zelf het volgende over deze single:“Het horen van muziek uit een bepaalde periode kan je ook direct weer naar die tijd transporteren. De sfeer, de kleuren, de kleren die je droeg, de feestjes waar je was. Ik dompel mezelf weleens onder in zo’n nostalgische trip. Dan zet ik 'Paradise In Me' van K’s Choice weer eens op, of ‘Weak' van Skunk Anansie en voor je het weet zit ik dan m'n eigen oude platen te draaien. De eerste Krezip Demo CD, of ons debuut album ’Nothing Less'. Beetje lachen om m’n Neder-Engelse accent en genieten van de onbezonnen gedrevenheid waarmee we speelden. Daarover gaat Old Records, op je 35e over vroeger mijmeren. Je pubertijd, hoe anders het was en de muziek die daar zo’n grote rol in speelde. Mijn pubertijd stond compleet in het teken van Krezip, we begonnen met optreden en hadden de tijd van ons leven.

 

We waren bloedserieus over onze band maar hadden ook ongelofelijk veel plezier en legden daar de basis voor een levenslange vriendschap. Toen ik nadacht over een video voor Old Records zat ik wat te fantaseren, het zou eigenlijk mooi zijn om jonge kids te filmen die een bandje starten, beetje dat 90’s sfeertje, dat klungelige van een beginnend bandje. Toen riep iemand heel slim “Heb jij dat soort beelden niet gewoon al liggen? Maar dan in het echt…”. Ik moest even wennen aan het idee om oude Krezip beelden te gebruiken, maar toen ik ons archief indook kwamen er prachtige schatten naar boven. Het was een bijzondere trip om de VHS banden van het allereerste begin te bekijken. Ivo en de kinderen waren een weekend op stap met z’n 3’en en ik heb non stop naar de puber versies van m’n vrienden en mijzelf zitten kijken. Wat een trip was dat, beetje huilen, veel lachen en nog meer leren. Ik denk dat ik voor het eerst met zoveel plezier en compassie naar de puber versie van mezelf kon kijken en voor het eerst begreep hoe bijzonder die periode is geweest, juist ook die periode voor Pinkpop 2000. “

 
Zoek in nieuws

                                 

TV Oranje is supporter van:

                

              

 

De Oranje Top 30 bij jouw lokale omroep? Lees meer...

 

 

Oranje Kroon

 

Van maandag 24 september t/m zondag 30 september

    Jan Smit - Ik zie

 

Aanbiedingen uit de TV Oranje Shop

 

 

 

Tips voor de redactie: shownieuws@tvoranje.nl