RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Genomineerden Annie M.G. Schmidtprijs bekend
06-03-2018 10:00:00

 

De genomineerden voor de Annie M.G. Schmidtprijs, een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival, zijn maandag 5 maart 2018 bekendgemaakt in Volgspot NPO Radio 5. De Annie M.G. Schmidtprijs is de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen.

 

De genomineerden zijn: Geloven. Tekst: Youp van 't Hek, Compositie: Ton Scherpenzeel, Uitvoering: Youp van 't Hek en Rens van der Zalm. Meisjes, Tekst: Kirsten van Teijn, Compositie en uitvoering: Kirsten van Teijn en Leon Sibum, Voor alles, Tekst: Joost Zwagerman, Compositie en uitvoering: Wende Snijders. Wat is er mis met luisteren, Tekst, compositie en uitvoering: Wiebe Kaspers, Syb van der Ploeg en Gé Reinders, Woordenman, Tekst: Stef Bos, Compositie en uitvoering: Marcel de Groot en Ze zijn weer thuis, Tekst: Mylou Frencken, Compositie: Jeroen Kramer, Uitvoering: Mylou Frencken en Ronald Schmitz. De nummers zijn te beluisteren via amsterdamskleinkunstfestival.nl/nominaties-annie-m-g-schmidtprijs.

 

De bekendmaking van de winnaar(s) en de bijbehorende besloten uitreiking van de prijs vindt plaats op zondag 15 april 2018 in Theater Bellevue te Amsterdam. De uitreiking is onderdeel van de uitgebreide festivaleditie AKF Deluxe. De Annie M.G. Schmidtprijs wordt voor de 26e keer uitgereikt.

 

De Annie M.G. Schmidtprijs heeft sinds 2016 een nieuwe opzet waarmee de organisatie de positie van het Nederlandstalige kleinkunstlied wil verstevigen. Met de zes nominaties wordt weer bevestigd hoeveel mooie liedjes er worden geschreven, en laten we zien dat er veel (jonge) kleinkunsttalenten op hoog niveau excelleren.

 

Tijdens de uitreiking worden de zes genomineerde liedjes ten gehore gebracht. waarna de voorzitter van de vakjury bekendmaakt welk lied wordt bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs. De winnaar ontvangt een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen en een bedrag van 3.500 euro. De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Jacques Klöters (cabaretier, cabaret-historicus), Doris Baaten (actrice/zangeres), Hijlco Span (programmamaker/presentator), Anne van Rijn (cabaretière/zangeres/theatermaakster) en Martijn Breebaart (pianist/componist). Zij reiken de prijs uit aan zowel de tekstschrijver(s) als de componist(en) en uitvoerend(e) artiest(en) van het winnende lied.

 

De afgelopen jaren wonnen:Kiki Schippers en Rolf Verbaant met 'Er spelen mensen aan' (2016), Jan Rot met 'Stel dat het zou kunnen…' (2015), Yentl en de Boer met 'Ik heb een man gekend' (2014), Peer Wittenbols, Mike Roelofs en Gerard van Maasakkers met 'Mijn Kind' (2013), Jan Beuving, Nico Brandsen en Angela Groothuizen met 'Vinkeveen' (2012), Egbert Derix en Gerard van Maasakkers met 'Zomaar Onverwacht' (2011). Meer info: www.amsterdamskleinkunstfestival.nl / www.bumacultuur.nl 

 
Zoek in nieuws

 

 

TV Oranje is supporter van: