RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Gebroeders Rossig zijn ‘Carnavalskneiter 2018’
09-02-2018 21:13:00

 

Het nummer ‘Hallo Allemaal’ van Gebroeders Rossig is door de kijkers en luisteraars van TV Oranje en RADIONL uitgeroepen tot ‘Carnavalskneiter 2018’. De winnaar van de jaarlijkse verkiezing werd vanmiddag bekendgemaakt in de uitzending van RADIONL. De Gebroeders Rossig ontvingen hun Carnavalskneiter op het Mediapark in Hilversum uit handen van presentator Alfred Voogd.

 

Muziekzenders TV Oranje en RADIONL organiseren elk jaar gezamenlijk de verkiezing van de Carnavalskneiter. De afgelopen elf dagen is via internet massaal gestemd op een lijst met bijna 140 nieuwe Nederlandse carnavalsliedjes. De elf nummers die van het publiek de meeste stemmen kregen, vormen de ‘11 van Oranje’. De nummer één van de lijst wordt uitgeroepen tot Carnavalskneiter. Gebroeders Rossig bleken dit jaar de grote favoriet. Hoge noteringen zijn er verder voor Gebroeders Ko & Gerard Joling, de Dorini's en de Lawineboys. De volledige ‘11 van Oranje’ van 2018 is na te lezen op www.tvoranje.nl en www.radionl.fm.

 

Het bijzondere aan de Carnavalskneiter van 2018 is dat het nummer minder dan twee weken oud is. Het liedje, bekend uit de hitserie ‘De Luizenmoeder’, werd op vrijdag 26 januari door André van Duin gezongen in De Wereld Draait Door. Dit bracht de Gebroeders Rossig op een idee, en slechts enkele uren later kwamen Donnie, Ronnie, Sjonnie en Tonnie de studio uit met hun versie van ‘Hallo Allemaal’. Binnen enkele dagen groeide de track uit tot een absolute carnavalshit. Nadat in allerijl ook nog een clip was opgenomen bij basisschool De Viersprong in hun woonplaats Wijchen kon de Gebroeders Rossig de eerste plaats in de ‘11 van Oranje’ niet meer ontgaan. 

 

De complete ’11 van Oranje’ is bij TV Oranje te zien op vrijdag 9 februari vanaf 23.11 uur en zaterdag 10 februari vanaf 11.11 uur. Deze uitzending is vanaf zondag ook te bekijken via ‘Programma Gemist’ op www.tvoranje.nl. Tijdens carnaval is TV Oranje verder weer dé feestzender van Nederland, met non-stop carnavalsclips van eigen bodem. Op zaterdag 10 februari is om 19.30 uur een feestelijke carnavalsaflevering te zien van het muziekprogramma Toppers van Oranje, en van zaterdag tot en met dinsdag is er elke dag om 12.00 uur een aflevering van Confetti Knallers, met recente carnavalshits van Nederlandse artiesten.

 

1. Gebroeders Rossig – Hallo allemaal
2. Gebroeders Ko & Gerard Joling – Dochter van de groenteboer
3. Dorini’s - Los
4. Lawineboys – Gas d’r op
5. Veul Gère - Solo
6. Lamme Frans – Alles moet op
7. Fiorenza Ruijters – Drie daag oet de plaat
8. Johnny Gold – Ja ja de moord ermee
9. Vieze Jack – Stuntpiloot Jack
10. Snollebollekes & Coen en Sander – Het is een feest
11. De Meulnobbers – Ik bid alleen nog maar voor bier

 

 
Zoek in nieuws

                                 

TV Oranje is supporter van:

                

Oranje Kroon

Van maandag 12 november - zondag 18 november

John West - Nee ik rij niet...want ik wil drinken

 

 

Aanbiedingen uit de TV Oranje Shop