RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Erik Franc scoorde vroeger met z'n voeten en hoopt dat nu ook met z'n stem te doen
12-01-2018 10:50:00

 

De meeste zangtalenten worden al op jeugdige leeftijd ontdekt en komen het podium bij wijze van spreken niet meer af.  Boskanter Erik Franc mikt pas vanaf zijn 50e op een podiumplaats. Als zanger, tenminste. Als profvoetballer deed hij dat al eerder. De meesten beginnen bij hun plaatselijke club en stomen dan door. Ook dat ging bij Erik Franc anders. Die begon bij PSV, en kwam via Willem II en Fc Antwerpen terecht bij vv Boskant.  

 

“Als ik 50 word ga ik iets anders doen” nam de goedlachse marketing-en salesmanager zich voor en voegde na afgelopen 28 december, zijn 50e verjaardag, ook meteen de daad bij het woord. Het resultaat kan vandaag vrijdag 12 januari worden beleefd in café De Kroeg, die tevens sponsort. 

 

Het nummer, dat makkelijk in het gehoor ligt, wordt uitgegeven door Hollandia Mediagroep uit Helmond. Het idee om zanger te worden kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen, in kleine kring wisten ze Erik al lang te vinden. “Als ik vroeger een paar biertjes op had, kreeg ik steeds een microfoon in mijn hand gedrukt”. In het persbericht hintte Erik op carnaval. Is het als specifieke carnavals-hit niet te braaf? “Misschien wel, maar eigenlijk is het vooral een feestnummer”.

 

Heel Rooi is welkom, voor zover dat tenminste allemaal binnen past. In het café van Joost en Loes wordt dan vanaf 20.00 uur de videoclip opgenomen van het nummer “Met vrienden Samen” (arr. K.Tel / E. Franc). Geheel in de sfeer van de titel komen de bezoekers ook in beeld bij de opnames Na de opnames wordt de eerste single uitgereikt door Johan Vlemmix en Geert Hoes, gevolgd door gastoptredens van Elvis-tribute zanger Mark Elbers en Marcel Mulders, de ‘Neil Diamond van Nederland’. 

 
Zoek in nieuws

 

 

TV Oranje is supporter van: