RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Edwin van der Toolen maakt kroegenversie van ‘Hup Faldera’
09-05-2018 14:25:00

 

Vanwege het runnen van een tweetal horecabedrijven stond voor Edwin van de Toolen het uitbrengen van singles op een heel laag pitje. Tussendoor gaf Edwin wel concerten en lanceerde hij samen met een DJ Laurens in 2017 een remake van ‘Wie kan mij vertellen’. Die concerten is hij gaan organiseren n.a.v. z’n optreden bij Toppers in Concert in 2012. Dat bleek een schot in de roos. Tot nu toe zijn alle edities van zijn Toppers-achtige shows altijd uitverkocht. 

 

Inmiddels heeft Edwin de horecabedrijven van de hand gedaan en komt nu ijzersterk terug met een verfrissende versie van het uit de jaren 50 afkomstige lied ‘Hup Faldera’. ‘Oorspronkelijk is het een Duits liedje dat later door oa. Bob Scholten en de Vlaamse zangeres Laura Lynn is uitgebracht. De tekst heb ik samen met Wesley van den Berg in een vrolijk hedendaags jasje gegoten. De versie van Bob klinkt erg gedateerd en het nummer van Laura is op België gericht. Omdat ik van nature een optimistische persoon ben vormt dat de rode draad in mijn versie van ‘Hup Faldera’, vertelt Edwin enthousiast. 

 

Via zanger Rene Muller kwam Edwin in contact met Peter la Haye. ‘Edwin liet mij zijn prachtige 2.0 versie horen van het nummer ‘Heel even’. Omdat de productie ontzettend mooi gedetailleerd was opgenomen vroeg ik hem wie daar verantwoordelijk voor was. Dat bleek dus Peter te zijn. Ik heb Peter direct opgebeld en vertelde hem van mijn plannen. Een week later zat ik al bij hem in de studio. Peter adviseerde mij om de accordeonpartijen door Manfred Jongenelis in te laten spelen. Zo gezegd, gedaan. Toen ik het resultaat hoorde was ik erg onder de indruk. Het is fantastisch hoe hij er doorheen fiets. Hij kiest niet de makkelijkste weg en heeft er een waar kunstwerk van gemaakt’, meent de 39 jarige huiszanger van de Skihut uit Rotterdam.

 

De clip onderscheidt zich vanwege de humoristische beelden, opgenomen door Avion producties uit Maassluis. Een baby van 45 jaar zit in een box onder toeziend oog van een oppas die eindeloos zit te wachten totdat de vader weer thuiskomt. Je raadt het al….dat gebeurt nooit. Ondertussen maakt de baby de oppas knettergek. Meer info: www.edwinvandertoolen.nl 

 

RTV Promotie & Marketing: HubscH Media / +31 (0)6 11078010

Perstekst: Gert Reehuis

 
Zoek in nieuws

                                 

TV Oranje is supporter van:

                

Oranje Kroon

Van maandag 14 oktober t/m zondag 21 oktober

Jeffrey Heesen - Ik laat je liever alleen

 

 

Aanbiedingen uit de TV Oranje Shop