RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Edwin Evers schrijft nieuwe single 'Ik zie' voor Jan Smit
07-09-2018 09:26:00

 

Vandaag is de nieuwe single van Jan Smit uitgebracht. Het liedje getiteld ‘Ik Zie’ is de eerste single van zijn nieuwe studio-album ‘Met Andere Woorden’ dat 20 september uit komt. Niemand minder dan Edwin Evers werd gevraagd de track te schrijven. De single ‘Ik Zie’ is speciaal voor Jan geschreven door Edwin Evers. Ruim een jaar geleden werd Edwin benaderd door Jan om een liedje te maken voor zijn nieuwe album. Het album ‘Met Andere Woorden’ bundelt 12 nieuwe liedjes geschreven door bekende Nederlandse componisten. De gedachte achter het liedje is dat mensen na uit elkaar te zijn gegaan je misschien wel mist wat je eigenlijk al had. ‘Want ik zie nu, wat ik nooit eerder zag’. 
  

Naast de single zijn er ook 3 andere nieuwe liedjes digitaal gereleased. O.a Hé Mooie Meid, geschreven door Thomas Berge, Zomer In Het Land geschreven door de 3JS & Mocht Je Weggaan Vandaag geschreven door Racoon.
  

Anderhalf jaar geleden opperde Jan Smit het plan 12 gerespecteerde collega’s uit het vak te vragen een liedje voor hem te schrijven. Misschien wel dat ene liedje waarvan zij vinden dat hij het altijd al eens had moeten zingen, maar misschien ook wel die nieuwe uitdagende stijl die hij anders nooit zou hebben geprobeerd. Volledige vrijheid voor de componist, met -zoals altijd- de vertrouwde medewerking van muzikaal genie Thomas Tol die de volledige productie op zich nam.
  

Naast Edwin Evers wist Jan ook o.a Sanne Hans, Barry Hay & JB Meijers, Guus Meeuwis, Paskal Jakobsen & Peter Slager van Bløf, Racoon, 3JS, Thomas Berge & Frank Boeijen te strikken voor dit project dat wordt ondersteund met een theatertour getiteld Met Andere Woorden. De tour gaat op 26 september van start in Zaandam en eindigt op 20 December in Winschoten. Voor kaarten kun je terecht op www.ntk.nl.

 
Zoek in nieuws

Nieuw op YouTube

 

 

 

 

 

                                

TV Oranje is supporter van:

                

Oranje Kroon

Van maandag 12 november - zondag 18 november

John West - Nee ik rij niet...want ik wil drinken

 

 

Aanbiedingen uit de TV Oranje Shop