RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Duo D & G maakt rap “Een klein beetje” voor ernstig zieke Eefje
25-10-2018 14:21:00

 

Het was zaterdag al te zien op Hart van Nederland. Heel Hillegom heeft zich hard gemaakt voor de ernstig zieke Eefje Muller (30) . Er werd bij Café Murphy’s Law een Benefiet en een veiling georganiseerd. Verder vond er bij SportPlaza spinning plaats. Na dit weekend werd zondagavond in Café Murphy’s Law de voorlopige opbrengst bekend gemaakt, maar liefst 17.200,00. Eefje en haar man Jehro kregen de cheque overhandigd van de initiatiefneemster Annemiek Cornelissen en konden hun ontroering nauwelijks de baas. Het Benefiet werd geopend door Annemiek Cornelissen en het Rappersduo D & G, die een speciale rap voor Eefje hebben gemaakt: “Een klein beetje”. Deze rap werd voor het eerst gezongen. Eefje en haar man Jehro waren heel ontroerd, evenals de rest van het publiek. De opening werd bijgewoond door Hart van Nederland, die dit dezelfde avond nog heeft uitgezonden. Ook heeft het programma opnamen gemaakt bij SportPlaza. Hilleogm werd goed op de kaart gezet en het geld voor Eefje stroomde binnen. 

 

De harten van veel Hillegommer droegen de Hillegomse de afgelopen maanden een warm hart toe. Er werd heel veel geld gedoneerd en door dames van een speciaal in het leven geroepen veilingcommissie werd enorm veel opgehaald voor de veiling en de loterij. Het aantal kavels was ongekend. Dat waren er maar liefst 160. Zaterdag startten tegelijkertijd de spinning bij SportPlaza en het Benefiet. Beide activiteiten werden heel druk bezocht. Bij SportPlaza, stapte realityster en de ex van Barbie Rolf Tangel en Burgemeester Arie van Erk op de fiets, onder leiding van docent Wander Schaap. Er werd drie uur lang gespind voor Eefje en dit bracht in totaal ongeveer 1000 euro op. 

 

Ongeveer twee jaar geleden voor het eerst bij haar de diagnose baarmoederhalskanker geconstateerd. Ze werd geopereerd en tien maanden na deze operatie blijkt de kanker te zijn uitgezaaid naar het buikvlies. In Januari heeft ze de laatste chemokuur gehad en is uitbehandeld in Nederland.  Maar Eefje heeft nog wel een kans: immuuntherapie in de IOZK kliniek in Keulen. Dit kan haar leven redden, maar de zorgverzekering betaalt hier niet aan mee. Ruim twee maanden geleden ontmoette Annemiek Cornelissen haar man Jehro aan de bar bij Murphy’s en ze raakten aan de praat. Het verhaal dat Jehro vertelde over zijn grote jeugdliefde raakte Annemiek enorm en zij beloofde hem te gaan helpen. De eerste voorbereidingen voor een Benefiet werden gemaakt. De locatie was al snel geregeld: café Murphy’s Law. Aanvankelijk was de bedoeling dat er alleen zangers en zangeressen zouden gaan optreden, maar in een dag tijd hebben vier bands zich aangemeld: Excusa, Superfly, The Albert Mooneys en Traveling Rock & Roll circus, evenals een Ukelelegroep Ukelol. Verder gaven de zangeressen Bertha en Christa Kerdijk zich op, zangers Rob van Dam, Dave van Schie en Leo Kleijn en de dj’s Djane Feline, Raymond Tjoelker en Jeffrey Reeb. De presentator Michel van Rijswijk was ook snel gevonden evenals Dennis de Groot van Entertainit voor het geluid. Het werd een fantastisch feest, waarbij Eefje zelf met haar man aanwezig was. Ze heeft zelfs nog even gedanst. Een gedeelte van de baromzet van deze druk bezochte avond wordt door eigenaren Rob van Looij en Bart van der Poel gedoneerd aan Eefje. Buiten de veiling om was er op zondag een grote loterij.

 

De veiling had ongeveer 160 kavels. De prijzen en kavels waren beschikbaar gesteld door winkeliers en bedrijven. De veiling werd aan elkaar gepraat door Ad van Lierop en Ferdinand Warmerdam. De moeder van Eefje, Marjo van Eerde bedankte na afloop ontroerd iedereen, met name de vrijwilligers die aan het benefietweekend hebben meegewerkt. Ook Annemiek Cornelissen is erg dankbaar voor iedereen die heeft meegeholpen. “Op een gegeven moment werd het allemaal steeds groter. Vier bands dat is niet gemakkelijk. Gelukkig werd de backline gesponsord door Arie de Vries van Stichting Castelumpop, de drumstokken Kuppman door Wouter Menken en was er fantastisch geluid door Entertainit”. Er kwam een spinning en een veiling. Linda de Vries van SportPlaza besloot dit te coördineren. Ferdinant Warmerdam nam de coördinatie van de veiling voor zijn rekening. “Zo werd het een team met vrijwilligers, die zich hebben ingezet voor Eefje. Ik ben enorm trots op hun allemaal”.  Voor mensen die meer willen lezen over Eefje: Stichting Eefje, www.eefjemuller.nl. Doneren kan op bankrekeningnummer NL95INGB0008327797 t.n.v. Stichting Eefje.

 
Zoek in nieuws

Nieuw op YouTube

 

 

 

 

                            

TV Oranje is supporter van:

                

Oranje Kroon

Van maandag 19 november - zondag 25 november

René Schuurmans - Zelfs ik heb iets teveel gedronken

 

 

Aanbiedingen uit de TV Oranje Shop