RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Drèents Liedtiesfestival winnares Melissa Meewisse deelneemster Suns Europe festival
11-09-2018 18:10:00

 

Winnares van het Drèents Liedtiesfestival 2018 -Melissa Meewisse- neemt deel aan het Europees Songfestival voor minderheidstalen op het SUNS EUROPE festival dat plaatsvindt van 29 november tot 3 december in Udine (Italië). Een vakjury koos negen finalisten uit inzendingen uit heel Europa. Melissa Meewisse zal met het lied ‘Wind van Zuud’ -dat geschreven is deur Robin Muilwijk en Jord Brinkhuis - het Nedersaksisch vertegenwoordigen tussen acht andere Europese minderheidstalen.


De negen finalisten zijn: Luna e un Quarto (Friulisch) Dario Hess (Cjanton - Graubünden); Jansky (Catalaans); Melissa Meewisse (Nedersaksisch) Raíces Aéreas (Galicisch) FaltA (Baskisch) Laura Hoo (Svedês - Finland) Yr Ods (Welsh) en Martina lori (Ladinisch - Italië)


Voor het vierde jaar brengt ‘Suns Europe’ oude talen en moderne vormen van communicatie samen. Een festival rondom kunst, verbinding, talent, taalpluralisme en creativiteit. Op het festival staat meziek, film, theater en literatuur in de minderheidstalen van het ‘Oude Continent’ centraal.


De Stichting REUR -organisator van het DLF-Drèents Liedtiesfestival- is bijzonder blij met de uitverkiezing van Melissa Meewisse voor dit prestigieuze, internationale evenement. Stichting REUR zal van de reis, de voorbereidingen en de finale het Europese liedtiesfestival een (live-)verslag maken dat te volgen is via de sociale media. Vorig jaar werd DLF17-winaar Isa Zwart eveneens geselecteerd voor dit Europese Songfestival voor minderheidstalen en kreeg daar de publieksprijs toebedeeld. Dat resulteerde in landelijke media-aandacht op radio, televisie en publicaties in landelijke dagbladen. Fotocredits: Edwin van Stenis.

 
Zoek in nieuws

Nieuw op YouTube

 

 

 

 

 

                                

TV Oranje is supporter van:

                

Oranje Kroon

Van maandag 12 november - zondag 18 november

John West - Nee ik rij niet...want ik wil drinken

 

 

Aanbiedingen uit de TV Oranje Shop