RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Arie Ribbens stopt met zingen
03-02-2015 18:48:00
Fotocredit: Jim Hoogendorp/ Nederlands Persfotobureau

 

Het carnaval staat weer voor deur en dat betekent Lange Brabantse Nachten en heel veel Polonaise Hollandaise. Alleen zijn deze bekende hits van zanger Arie Ribbens (78) dit carnaval uitsluitend op CD te horen. Ribbens beëindigt zijn professionele carrière, die in de jaren ’80 een vlucht nam en hem tot een graag geziene gast op menig carnavalsfeestje maakte. Vorig jaar nog lanceerde de bekende Brabander het album ‘Een nieuwe weg’ in de Verenigde Staten. Het blijkt nu zijn laatste CD te zijn; Ribbens’ stembanden zijn dusdanig beschadigd dat hij niet meer kan zingen. Optreden doet hij dus niet meer, maar de feeststemming blijft onveranderd bij de Godfather van de polonaise, zoals de Brabantse zanger ook genoemd werd.

 

Het is niets voor Arie Ribbens om met carnaval niet op het podium te staan: “Dat is wel even slikken ja, want ik ben er dol op. De telefoon staat zoals ieder jaar rond deze tijd roodgloeiend, maar ik moet nee zeggen, met pijn in mijn hart. Zelf kan ik nog jaren door, maar mijn stembanden helaas niet. Dat was altijd al m’n grootste angst en is nu helaas een realiteit geworden. Toen ik in 2009 longkanker had ben ik bestraald. Achteraf gezien heeft dat te veel schade aangericht. Volgens de artsen heb ik daarna niet genoeg rust genomen. Maar ja, er stonden optredens geboekt. En ik wilde, hoe zwaar het toen ook was, al die mensen niet teleurstellen. Ik heb er alles aan gedaan, tot logopedie aan toe, maar het gaat nu helaas echt niet meer. Daarom is het moment gekomen om te stoppen. Zingen gaat niet meer, maar praten blijf ik natuurlijk gewoon doen. En een mooi feestje vieren met carnaval, dat gaat ook nog uitstekend. Feestvierders gaan mijn stem zeker horen, maar dan op een plaatje. Het wordt daardoor natuurlijk wel anders dan anders, maar ik heb er zin in!”

 

Ribbens brak in 1980 door met carnavalskraker ‘Brabantse nachten zijn lang’. In 1982 volgde de klassieker ‘Polonaise Hollandaise’ en vanaf dat moment is hij niet meer weg te denken uit de carnavalsgekte. In de ruim dertig jaar na zijn doorbraak bleef hij singles en albums uitbrengen. Bijzonder trots is hij op de single ‘Kleine dingen in het leven’ die hij in 2012 met z’n toen pas 3 jarige kleinzoon Nick opnam. Zijn laatste plaat was ‘Een nieuwe weg’ die in 2013 op ludieke wijze in Texas – ‘het Brabant van Amerika’ – aan een raket de lucht in werd geschoten. Nu stopt hij noodgedwongen met zingen. Ribbens is van origine jazzmuzikant en speelde in diverse bands, waaronder Orkest Arie Ribbens waarmee hij in vele landen furore maakte. Meer info: www.arieribbens.nl  Fotocredit:  Jim Hoogendorp/ Nederlands Persfotobureau

 
Zoek in nieuws

 

 

TV Oranje is supporter van: