RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Michel Wolsink gaat voor Duitstalig
15-11-2012 21:01:00

Op 11 november presenteerde Michel Wolsink z'n geheel Duitstalige album “Windstärke 10”. Hierop staan 13 tracks die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te beluisteren. Het album werd uitgereikt door Wijbrand van der Sande en zal internationaal worden uitgebracht onder het platenlabel van Tyrolis Music. Eind oktober verscheen als voorloper op het album “Die Stunde Null Der Zärtlichkeit” op single. De single en album zijn een keerpunt in de carriére van Michel, alhoewel z'n eerste twee singles ook in het Duits waren.

 

Jolanda Clement van JC Event zal de plugging in Nederland en België op zich nemen van zowel deze single als het album. Jolanda heeft o.a de succesvolle plugging gedaan van "Ik wil niet zonder jou leven", " Er staat een paal in de kerk" en de "De wereld in jouw dromen". Jolanda en Michel kennen elkaar al sinds 2010 en de Nederlandstalige singles zijn uitgebracht op het JC Records label.

 

De uit Braamt afkomstige zanger tekende op 23 april 2012 een meerjarig platencontract bij Tyrolis Music, een van de grootste platenmaatschappijen van Oostenrijk. De man die Nederland op zijn kop zette met de carnavalskraker ‘Er staat een paal in de kerk’, en die met zijn hits ‘Steeds weer als ik jou zie’ en ‘Ik wil niet zonder jou leven’ menig hitlijst in ons land en de jaarlijst van TV Oranje bereikte, heeft zijn Nederlandstalige aspiraties voorlopig op een lager pitje gezet.


Ruim een jaar geleden vertaalde Wolsink een eigen nummer in het Duits en kwam via Optimaal FM in contact met Wijbrand van der Sande van ‘Spiel mir einer!’. Van der Sande is een van de grondleggers van de actuele Duitse muziekhype in ons land en in de internationale Duitstalige muziek- en televisiebranche een gerespecteerde producent en presentator. Vanaf de eerste kennismaking was de klik aanwezig en het afgelopen jaar is er op de achtergrond van de Nederlandse carrière van Wolsink gestaag gebouwd aan de fundering van een internationale carrière in het Duitse segment.


Vanuit de Alpenlanden toonden de grotere platenlabels van begin af aan interesse voor Wolsink, maar Van der Sande hield de boot af. Wolsink moest eerst ervaring opdoen met Schlagermuziek en hij wilde bekijken hoe voornamelijk het Duitse publiek op Wolsink zou reageren. Dat ging prima. Waar Wolsink ook optrad: in Oostenrijk, Beieren of op Nederlandse Oktoberfeesten, overal werd hij direct door het publiek omarmd. Er waren ondertussen diverse aanbiedingen waaruit gekozen kon worden. De keuze is gevallen op Tyrolis Music. Een van de drie grootste platenlabels van de Alpenlanden. Waarom? “Simpel”, meent Van der Sande. “Tyrolis heeft een rijke geschiedenis. De legendarische ‘Schürzenjäger’, de ‘Klostertaler’ en ‘Die Amigos’ zijn er groot geworden en ze hadden het beste aanbod; een driejarig contract met optie tot verlenging en gegarandeerd twee complete albums die in maar liefst zeven landen gereleased zullen worden. Voor Wolsink is het een droom die uitkomt. “Natuurlijk. Welke artiest droomt er niet van een meerjarig aanbod van een grote platenmaatschappij en dan in zeven landen uitgebracht worden! Ik kan het nog even niet bevatten.” Er is ook sprake van een zgn. ‘dubbel contract’. Samen met het platencontract is ook een exclusief managementcontract met Van der Sande voor dezelfde periode van drie jaar ondertekend. De muziekrichting die Wolsink op gaat is de, op dit moment megapopulaire, zgn. ‘Fox-Schlager’. Een bijzonder dansbare muziekstijl die buiten het gevestigde publiek ook het jongere uitgaanspubliek weet te bereiken. Foto: Jolanda Clement, Michel Wolsink en Wijbrand van de Sande.

 
Zoek in nieuws

 

Nieuw op YouTube

 

 

 

 

 

 

 

 

TV Oranje is supporter van:

                

Oranje Kroon

Van maandag 10 december - zondag 16 decemebr

Mick Harren - Het leven is een leerschool