RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Ronnie Tober regelmatig in Vlaanderen
02-08-2012 21:54:00

De Nederlandse entertainer Ronnie Tober is zeker drie keer per jaar in Vlaanderen. Is het niet voor werk, dan zeker om samen met z´n partner Jan, waar hij al 44 jaar mee samen is, een heerlijke vakantie of lang weekend te vieren. Ronnie emigreerde als 4 jarig jongetje met z´n ouders naar Albany New York om vervolgens in 1963 als 18 jarige weer terug te komen omdat hij wilden weten waar z´n roots vandaan kwam. Zijn tante stuurde een briefje naar de Nederlandse omroep dat haar zingende neef, ooit gezongen voor Nixon en senator Kennedy, naar Nederland kwam. Hij kwam in de grote TV show van Willem Duys en z´n grote doorbraak in 1964 met zijn song ´Iedere avond, iedere morgen´. In 1966 was Ronnie deelnemer voor Nederland voor het songfestival in Knokke, Coupe d´Europe du tour de chant. Nederland werd uiteindelijk tweede en Engeland werd nummer één met als deelnemers Engelbert Humperdink en Kane.

 

In de jaren die volgden werd Ronnie gekoppeld aan Tonia en samen met haar maakte Ronnie voor Bavaria Film de musical ´No, no Nanette´. Tonia is ook zeer regelmatig te gast geweest in de Ronnie Tober TV shows voor de AVRO en KRO . Een van Ronnie dierbaarste vrienden is Will Tura, maar ook Adamo en de veel te vroeg overleden Louis Neefs. Grote hits in Vlaanderen waren het songfestivalnummer ´Geweldig´, maar ook Rozen voor Sandra en de top 10 hit Naar de kermis met Ciska Peters. 18 jaar geleden was Ronnie uitgenodigd om voor de toenmalige BRT op te treden in een liedjesprogramma. In dat programma zat de toen piepjonge charmezanger Christoff.


Door de jaren heen hebben bij top artiesten altijd contact gehouden en inmiddels is er een duet opgenomen van de top 30 hit van Ronnie, van dit jaar `Er is niemand zoals jij´ welke gemaakt werd naar aanleiding van het TV programma Ali B Op Volle toeren wat een enorm succes in Nederland is. Ronnie heeft met dit nummer ruim 8 weken in de Nederlandse Top 30 gestaan en ook de radiozenders in Vlaanderen hebben dit nummer dit voorjaar goed opgepakt.

 

Ronnie viert in 2013 zijn 50 jarig artiestenjubileum. Deze nog steeds jong ogende entertainer is onlangs 67 geworden en bruist van energie. Voor Omroep MAX heeft Ronnie een TV show mogen opnemen die volgend voorjaar wordt uitgezonden. In die show ook uiteraard Christoff, maar ook Ciska Peters, Jorge Castro, Willeke D´estell,Anneke Grönloh, Dayén, en Carel Kraaijenhof, de man die met zijn bandoleon de Nederlandse prinses Maxime tijdens haar huwelijk heeft laten wenen door zijn schitterende muzikale spel. Deze artiesten hebben allemaal een nummer in duet gezongen met Ronnie. Artiestenvrienden die ooit met Ronnie een duet hebben opgenomen of onlangs, zoals Christoff, dat hebben gedaan.


Eind dit jaar komt er ter gelegenheid van het 50 jarig artiestenjubileum een nieuw album uit met alle duetten van de TV show, aangevuld met oude en nieuwe hits van Ronnie zelve. Onlangs was Ronnie nog in Vlaanderen om z’n goede vriend Eddy Wally met een bezoek te vereren. Dit werd door Eddy Wally op juiste wijze zeer gewaardeerd. Begin september zal er een nieuwe single verschijnen van Ronnie in Nederland, maar zeker ook in Vlaanderen. Voor meer informatie: www.tober.nl

 
Zoek in nieuws

                                 

TV Oranje is supporter van:

                

Oranje Kroon

Van maandag 14 oktober t/m zondag 21 oktober

Jeffrey Heesen - Ik laat je liever alleen

 

 

Aanbiedingen uit de TV Oranje Shop