RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Nico Silvius sceptisch over het Koningslied van John Ewbank
19-04-2013 18:52:00

Nico Silvius, directeur van Radio Oranje Nationaal was zojuist in de uitzending te zien bij EditieNL op RTL 4. De aanleiding hiervoor was de stroom van reacties op het officiële ‘Koningslied’, gecomponeerd en geproduceerd door John Ewbank, in opdracht van het Nationaal Comité Inhuldiging en de NPO. Nico vindt het een sombere song, net alsof de koningin is overleden en dat terwijl er een troonswisseling plaatsvindt. Het valt hem dan ook zwaar tegen.

 

"Ik kan de herkenningspunten in die tekst niet ontdekken, waarvan je denkt bij jezelf, dat is dat bekende stukje, dat komt zo weer en dan pak ik het weer op. Dat mis ik heel erg. De tekst moet absoluut in de broekzak mee. Dit gaat niemand onthouden", aldus Silvius.

 

Alle opbrengsten van het lied gaan naar het Oranje Fonds. De tekst van het ‘Koningslied’ werd geschreven door Jack Poels, John Ewbank, Alain Clark, Guus Meeuwis en Daphne Deckers. De tekst van de rap-sectie in het nummer is gemaakt door Kraantje Pappie, Gers Pardoel en Lange Frans. De schrijvers lieten zich inspireren door de tekstuele inzendingen van het Nederlandse volk.

 
Zoek in nieuws

 

Nieuw op YouTube

 

 

 

 

 

 

 

 

TV Oranje is supporter van:

                

Oranje Kroon

Van maandag 10 december - zondag 16 decemebr

Mick Harren - Het leven is een leerschool